ceturtdiena, 2013. gada 14. februāris

Interesanta intervija ar Robertu Klimoviču


Rakstu izlasīju nesen. Producents, režisors, vairāku TV, radioraidījumu un publikāciju autors Roberts Klimovičs stāsta kā radikāli mainījusies viņa dzīve. 

“Man vajadzēja 40 gadus laika, iepazīt ne mazums sieviešu,daudz prieka un vēl vairāk sāpju, lai nonāktu līdz atziņām, kuras paužu savā rakstā, uzrunājot UNAS lasītājas,” saka  Roberts Klimovičs. “Un esmu priecīgs un pateicīgs, ka visu to ieguvis,šodien esmu dzīvs.” 


Cik noprotu, ar tevi ir noticis kas tāds, kas licis apstāties un izvērtēt – kā dzīvot turpmāk?
Ja teiktu,ka sievietes mani nav lutinājušas ar uzmanību – melotu, gan tad kad biju mazs puika un arī tagad. Bērnībā tikai par viņām vien domāju.. Man kaut kādā brīdī ir pat licies, ka sievietēs ir visas dzīves jēga..

Braucot uz šo interviju nolasīju domu, ka par mūkiem un svētajiem laikam nekļūst tie “pareizākie”, bet cilvēki, kuri piedzīvojuši interesantu un trauksmainu dzīvi,pilnu ciešanām, kas radītas veicot karmiski kaitīgas darbības, un tieši tāda dažkārt ir bijusi arī mana rīcība. Tas noveda pie tā, ka pirms diviem gadiem dzīve man likās smags apgrūtinājums un nomirt šķita atbrīvošanās no tā. Varēju nomirt. Jutos ļoti slikti, un dvēsele cieta. Daudzi džeki tā ir aizgājuši. Laiks starp 30 un 40 ir nāves “pļaujas laiks”. Jaunākajam no maniem draugiem, kas aizgāja bija tikai 29 gadi. Viņš ļoti pārdzīvoja mīļotās sieviete neuzticību. Dzēra, šņauca kokaīnu līdz kādu dienu sirsniņa neizturēja, un mira. Visbiežāk tieši tā arī notiek, ka vīrieši tādā veidā nolietojas. Jo kas tad ir alkohols, narkotikas? - Mīlestība, ko meklējam. Ja to nesaņemam, kompensējam tādējādi vai saslimstam ar neārstējamām kaitēm. Mums, vīriešiem, smadzenēs viens un tas pats centrs atbild par vairākām būtiskām lietām – par sievišķīgās mīlestības,jeb (ja tās trūkst) apreibinošu vielu baudām, seksu un naudu. Trūkumu var kompensēt tikai ar ticību un ar mīlestību. Ja tās nav, meklējam sasniedzamāko un vieglāko - seksu, naudu, narkotikas. Taču shahti – sievišķo mīlestības enerģiju nevar gūt gadījuma sakaros un saņemt no sievietes, kas tevi pa īstam nemīl. Tad tu to meklē pie vienas, pie otras, jo jūti – nu kaut ka nav! Un nebūs, jo nemeklē īstajā vietā. Nu nevar iesmelt ūdeni no spaiņa, kas ir tukšs, vienalga, ar cik lielu kausu to censtos darīt!

Kādi ir Tavi principi?
Ir stingras robežas,kuras cenšos nocietināt un nepārkāpt. Šobrīd atturos no jebkādas apreibināšanās,arī no seksuāliem sakariem, jo neesmu attiecībās ar kādu konkrētu sievieti, bet sekss ārpus attiecībām ir karmiski un emocionāli kaitīgs un atņem ļoti daudz enerģijas. Vēdās rakstīts, ka sekss ārpus laulībām ir kaitīgs gan sievietei, gan vīrietim. Vēl vairāk! Ja sieviete pārguļ ar vīrieti, viņai uz visu dzīvi izveidojas karmiskā saite ar šo vīrieti, kaut arī sieviete dzīvo un mēģina mīlēt citu. Tāpēc nevainīga sieviete ir tik ļoti svarīga nākamajam vīram, lai viņai nebūtu karmiskās saiknes ne ar vienu citu vīrieti kā tikai ar tēvu un brāli,vectēvu. Tad viņai ir daudz enerģijas, ko dot vīrietim. Bet, kas attiecas uz krāpšanu, neievērojot tuvības brīža svētumu, mēs ļoti daudz zaudējam – mīlestību, veselību, cieņu un spēcīgu enerģiju. 

Vai vienu dienu izdomāji, un viss?
Jā, tas ir tāpat kā ar narkotikām vai alkoholu. Ja atļaušu sev vienu glāzīti, sākšu dzert. Man vienmēr būs par maz sieviešu.. Lai cik man dažbrīd ir fiziski grūti un nepierasti, vienkārši lūdzu Dievu, lai man tas izdodās. Viens to nevarētu. Jo, protams, sieviete ir stiprāka par vīrieti ar savu enerģiju... Un viņas šeit Latvija gan apzināti,gan neapzināti kārdina,kārdina,kārdina... visapkārt.. 
Man ir draugs – kristietiešu priesteris, kurš saka: cik reižu dienā lūdzu Dievu, lai atpestī mani no šīs iekāres! Ilgstoši bez Dievpalīga nav iespējams laimīgi un mierīgi dzīvot. 

Kāpēc Tev nav attiecību?
Pēdējās nopietnās attiecības man beidzās pirms pāris gadiem. Acīmredzot šis laiks vajadzīgs, lai es sagatavotos un attīrītos. Man vajadzēja 40 gadus, iepazīt ne mazums sieviešu,daudz prieka un vēl vairāk sāpju, lai nonāktu līdz pagaidām vērtīgākajām un svarīgākajām atziņām, ar kurām jūtu nepieciešamību dalīties. Bija daudz jālasa, jāapmeklē seminārus un jāuzklausa garīgos skolotājus, jāpārdomā dzirdētais un jāsublimē caur savas pieredzes prizmu. Tikai tad, kad guvu apstiprinājumu savām šaubām un saņēmu atbildes uz daudziem jautājumiem garīgajā lekcijās un literatūrā, nonācu pie atziņas - kad mācāmies braukt ar auto, ejam kursos, apgūstam satiksmes noteikumus, tad kārtojam eksāmenu un tikai pēc tam saņemam autovadītāja apliecību. Kad veidojam attiecības, daudzi no mums sāk no otra gala. Līdzībās runājot, es uzreiz iesēdos F1 bolīdā un rullēju pa ielām braucu, bet tikai tagad mācos noteikumus un sāku tos saprast. Protams,avārijas un upuri bija neizbēgami. To bija daudz,bet pieredze dārga un sāpīga.

Kā mainījusies tava ikdiena?
Kardināli. Agrāk ballējos caurām naktīm, darbināju sevi pa naktīm – fotogrāfijas, video montāža, cita daiļrade –, vēlu devos gulēt un vēl vēlāk iemigu, otrā dienā cēlos kādos desmitos vai vienpadsmitos,bet modos vēl vēlāk.. Tagad puspiecos no rīta esmu augšā spēka un spara pārpilns. Sākumā skaitu mantras, uztaisu rīta jogu, palasu grāmatu vai dodos radīt. Gandrīz neizmantoju auto. Jau 4.gadu braucu ar velosipēdu vai sabiedrisko No rīta transports ir tukšs,mierīgi lasu grāmatu (tādējādi kādu stundu dienā šai nodarbei var iegūt!), ātri var aizkļūt līdz centram, tad rakstu scenārijus vai vēstules, komunicēju sociālajos tīklos. Līdz divpadsmitiem dienā izdaru ļoti daudz. Gulēt eju pusdeviņos vakarā. No vēdiskā viedokļa ir veselīgi un svētīgi vakarā aiziet gulēt nevis līdz desmitiem, bet – deviņiem. Izrādās, var lieliski aizmigt un pamosties ar dzīvesprieku un enerģiju, nevajag pat kafiju dzert,jo seratonīns (laimes hormons) organisma izdalās tikai miegā,laikā no 22-24,bet aizmiegot “šodien” katra stunda sniedz divkāršu atjaunošanos.
Ģimenes vērtība ir neizmērojami augusi.

Cik zinu, tu esi šķīries no sievas un jums ir divi bērni, kā veidojas attiecības ar viņiem?
Jā, manai meitai ir 15, dēlam – septiņi. Mēs ar sievu kopā nodzīvojām 15 gadu, un kad šķīrāmies, pat draugiem bija pārsteigums – kā? Jūs taču tāda ideāla ģimene! Par daudziem pāriem mēdz tā teikt, bet reti kurš zina, kas un kā patiesībā notiek aiz publiskās “fasādes”.. Kas attiecas uz bērniem, mēs bieži esam kopā un es viņus ļoti mīlu. Man ar viņiem ir interesanti,jo viņi abi ir lieliski! Viena no lielākajām dāvanām ir veseli bērni ar kuriem var lepoties..! To novērtēju.

Kāpēc pievērsies vēdām?
Man ir bijuši savi reliģiskie meklējumi, daudz lasīju. Esmu “grāmatu tārps” jau no 6 gadu jaunuma, neskatoties uz manu avantūristiski huligānisko dzīves gaitu. Kad dienēju PSRS bruņotajos spēkos, neklātienē beidzu Maskavas Praktiskās psiholoģijas skolu. Taču es tā arī neatradu atbildes uz daudziem jautājumiem. Centos pievērsties kristietībai,bet man kā vēsturniekam bija ļoti grūti noticēt visvairāk producētajam mītam – mītam par Jēzu Kristu,kā Dievu. Islāms šķiet daudz saprotamāks un patiesāks,tuvāks,bet kad iepazinos ar vēdām, kas ir uzrakstītas pirms 5000 gadiem, beidzot atradu atbildes uz visiem jautājumiem – kāpēc mirst nevainīgi bērni, kāpēc vieniem veicas, citiem – ne? Vēl vairāk – ar savām darbībām pārbaudīju, ka šīs karmas lietas strādā. 
Ja man nozog auto,velosipēdu vai “uzmet” biznesā, ar to kāds atbrīvo mani no kādas karmiskas neveiksmes,slimības,un,īstenībā(lai cik grūti būtu to pieņemts,noticēt) būtu jāpriecājas,jo varēšu daudz vieglāk elpot un dzīvot. Kāds,iespējams, man kaut ko atņemot,paņem manu kakla vai rokas lūzumu,vēzi vai ko citu. Līdz ar šīm zināšanām un pārliecību vairs negribas nevienu pieturu braukt bez biļetes, jo saprotu, ka tādējādi bojāju savu karmu. Kļūstu dzidrāks. Un nevis tāpēc, lai būtu labāks pret citiem, bet,pirmkārt,pret sevi(pozitīvs egoisms). Jo, mīlot sevi, pasaules kopējā mīlestība vairojas automātiski,nepiedomājot patiesi izjūtot arvien vairāk dievišķās beznosacījumu cilvēkmīlestības pret citiem. Es tam ticu,jo zinu,ka tā tas ir. Korānā teikts – tev nav tiesību spriest par to, ko neesi pārdzīvojis. Visu, par ko es runāju un arī rakstu, esmu pārdzīvojis. 

Vīrietim sieviete ir jādievina vai jāpamet?
Pirms šī raksta tapšanas domāju, vai riskēt ar vispārēju naida reakciju, kuru tas izraisīs, un iespēju palikt uz mūžu vecpuišos? Izvēlējos to, ko parasti, – riskēt. Pieļauju, ka protests, kuru sievietes sajutīs, lasot šo rakstu, būs labākais pierādījums, ka rakstītais ir tuvāk patiesībai, nekā viņām to gribētos,jo ja gribas un nevar saprast kas ir labs un kas slikts – atcerieties,ka sliktais vienmēr ir vieglāk baudāms,satraucošāks un patīkamāks..
Mans draugs Valts Dalbiņš saka, ka pasaulē izdotas tūkstošiem grāmatu par attiecībām (nav runa par Bībeli, Korānu, Bhagavadgītu), bet tās nedarbojas, jo problēma nav tajā, ka jāmaina rīcība, bet gan domāšana.

Lai arī kādam var likties, nebūt nav paradoksāli, ka starp izglītotām (nav runa par inteliģenci) un karjeras virsotnes sasniegušām sievietēm ir visvairāk vientuļnieču vai arī viņu attiecības ir disharmoniskas ar vājiem un zemiem pusvīriešiem. Toties ir paradoksāli, ka mūsdienu izglītība ir vairāk kaitīga, jo patiesībā tā ievirza cilvēkus zināmos šablonos, nevis iemāca patstāvīgi domāt, jeb, kā saka, zombē un attālina no garīguma, virzot materiālajā pasaulē, kur paliek maz vietas dvēseles mieram, mīlestībai un harmonijai. Tieši tāpēc pasaules viedo izglītības iestāžu saraksts ir rets, un cilvēki, kuri nesludina šablonus, tiek izspiesti no augstskolām, kā, piemēram, Osho, Finkelštains u. c. “Es zinu, ka neko nezinu, bet citi nezina pat to!” teica Sokrāts. Tas arī ir izziņas moto ceļš. 

Šabloni un sistēma ir radījusi daudzus mītus, kuros dzīvojam, un tajos slēpjas mūsu nelaimju cēloņi. Viens no visgraujošākajiem: sieviete darbā var būt lietišķa, stingra (būtībā vīrietis), bet mājās citāda – mīļa, maiga, sievišķīga (sieviete). Attiecībās pilnvērtīgi tas NAV iespējams!
Vēdas māca, ka dzīvē ir divas daļas: sievišķā– attiecību un vīrišķā– sabiedrības. Vīrietis atnāk mājās atpūsties attiecībās, bet sieviete tajās strādā. Savukārt vīrietis ved sievieti sabiedrībā atpūsties.
Tā kā sabiedrība ir vīrišķā daļa, kopējā izglītības sistēma kopš bērnības no meitenēm audzina vīriešus. Senāk (dažās valstīs arī mūsdienās), kad dalīja meiteņu un zēnu skolas, tas tika darīts nevis diskriminējot sievieti, bet cienot un pasargājot viņu no kļūšanas par vīrieti.
Arī mūsdienu zinātnieku pētījumi liecina, ka mācību efektivitāte pieaug 3–4 (!) reizes, ja meitenes un zēni mācās atsevišķi pie sava dzimuma pasniedzējiem un no sava dzimuma autoru sagatavotām programmām. Taču modernā Rietumu izglītības sistēma no visiem cilvēkiem audzina vīriešus, un plašā feminisma kustība faktiski ir sieviešu cīņa par tiesībām nebūt sievietēm.

Dažas patiesības par mītiem 

• Neviens vīrietis no sievietes nevēlas tikai seksu, bet lielākā daļa neko vairāk nespēj piedāvāt.
Piemērs. Kāds mans paziņa iepazinās ar sievieti ballītē ar mērķi pāris naktis izklaidēties. Nu viņi dzīvo kopā jau ceturto gadu, un vīrietis saka, ka saticis labāko savā dzīvē. Noteikti arī jūs esat ko līdzīgu dzirdējuši!?

• Nav vīriešu, kas krāpj vai nekrāpj. Ir tikai sievietes, kuras iegulda vai neiegulda savā vīrietī pietiekami daudz enerģijas.
Piemērs. Islāma valstīs, kur ir ļoti “karsti” vīrieši, ārlaulības sakari ir nesalīdzināmi retāki ne vien sievietēm (daži to izskaidros ar sodu sistēmu), bet arī vīriešiem.

• Cilvēks dabiski ir poligāms, taču sieviete ir poligāmāka nekā vīrietis, lai cik paradoksāli tas liktos. Tas ir dabiskais mehānisms. Citādi cilvēce būtu izmirusi. Mīts par cilvēku monogāmiju ir absurds. Monogāmija dabā ir ļoti reti sastopama, un tas nozīmē, ka, šķiroties no partnera (parasti nāves rezultātā), arī otrs iet bojā vai paliek vientuļnieks visu mūžu.

No vēdiskajām atziņām 

* Sieviete, tavs vīrietis 100% atspoguļo tavu iekšējo pasauli. Sieviete nekad neredz patieso vīrieti, bet savu spoguļattēlu vīrieša veidolā. Vīrietis aiz šī spoguļa tikai vēro, kā sieviete bauda savu atspulgu. Laime, ja vīrieša būtība ir tuva šai ilūzijai.

* Tu, sieviete, vienmēr piesaisti vīrieti, kura uzdevums ir lauzt tavu ego. Tā kā sievietes ego ir seškārt lielāks par vīrieša, tas ne visiem izdodas un ir grūti paveicams. Ja jūsu attiecībās nav harmonijas, vienmēr problēma ir tavs ego. 

* Vīrietis ar katru sievieti būs citāds, bet sieviete – ar visiem vienāda, kaut vīrietis ir nemainīgs savā pret sievietēm vērstajā vektorā, bet sieviete ir mainīga savās ekspektācijās. 
Piemērs. Tas nozīmē, ka sieviete būs greizsirdīga, gan dzīvojot ar donžuānu, gan fanātisku puritāni, bet to viņa var mainīt. Vīrietis vienmēr gribēs no sievietes to pašu, taču katrai viņa pieeja būs citāda. Ja tā, tad kuram ir jāpiemērojas?

* Vīrietis vienmēr gribēs būt kopā ar sievieti, ja viņam ar to ir labi (to apstiprinās katrs vīrietis).
Piemērs. Kāds mans radinieks, jautrs mūžīgais uzdzīvotājs, mainīja sievas un mīļākās, līdz satika sievieti, ar kuru ir kopā jau 18 gadu. Viņš saka, ka nevienu citu negribot un esot neizsakāmi laimīgs ar savu sievu. Un nekādas uzdzīves!

* Vīrietis ir kanāls, caur kuru piepildās sievietes sapņi bez filtra. Vīrietis nevar tos izvēlēties.
Piemērs. Iepazīstoties ar vīrieti, sākumā sieviete spēlējās, tad saprot – cik viņš foršs, un cik tas viss jau ir nopietni! Uzrodas bailes – ka tik viņu nepazaudētu –, un vīrieša dzīvē it kā pēkšņi parādās dažādi apstākļi un kārdinājumi citu sieviešu izskatā.

Vēl viens. Kāda sabiedrībā pazīstama dāma sāka tikties ar “vienkāršs čalis” tipa vīrieti, kurš dzīvoja parastā “postsovjet” mājā. Kad sieviete to apciemoja pirmo reizi un ieraudzīja kāpņu telpu, viņa iesaucās – cik labi būtu, ja kāds to izremontētu! Aptuveni pēc divām nedēļām virs viņa dzīvokli nopirkušais “biezais” izremontēja visu kāpņu telpu.

Zinu arī stāstu, kad pēc iepazīšanās meitene skaļi sapņoja par braucienu uz Meksiku. Lai gan puisim tolaik iespēju nebija, zvaigznes izkārtoja gandrīz loterijā laimētu braucienu uz Meksiku ar apmaksātu nedēļu dārgākajās Jukatanas viesnīcās.
Bet šis vispār ir nepārspējams!

Sieviete vēlējās dzīvot kopā ar draugu, bet visur bija jāmaksā par pirmo un pēdējo mēnesi. Naudas bija tikai tik daudz, lai iekārtotu dzīvokli, un, kad viņš jau bija atmetis šai domai ar roku, piezvanīja mākleris un piedāvāja apskatīt dzīvokli Panorama Plaza. Kad viņi tur ieradās, īpašnieks teica – jūs man patīkat, mēbelējiet un dzīvojiet! Kad iesiet prom, man paliks mēbeles. Vēlāk noskaidrojās, ka meitene katru dienu, braucot garām šai vietai, sapņojusi par dzīvi tur. Kad viņi izšķīrās, jaunajai draudzenei nepatika, ka viņiem jādzīvo dzīvoklī, kurā bija dzīvojusi cita. Drīzumā piezvanīja īpašnieks un palūdza atbrīvot dzīvokli. Protams, tas tika izdarīts. Interesanti, ka, nejauši satiekoties lidostā pēc dažām nedēļām, īpašnieks piedāvāja viņam atpakaļ šo dzīvokli, nesaprazdams, kādēļ viņam to ievajadzējās.

* Vīrietim nav neviena garīga instrumenta, lai iespaidotu attiecības. Brīdī, kad starp vīrieti un sievieti izveidojas attiecības, rodas trešais spēks – egregors (jeb tas, ko Jēzus sauc par vienu miesu). Tas arī ir galvenais attiecību uzturētājs un sargātājs. Bet šajā spēkā var ieguldīt tikai sieviete! Tikai viņai ir dievišķā shakti enerģija, kura kā benzīns motoram liek darboties attiecībām.

* Vīrietis spēj vidēji par 10% pavairot laimes, prieka, mīlestības sajūtu, kas dabiski ir ieliktas sievietē. (Šie 10% nav konstanti un vispārēji, bet vidēji izrēķināti uz visiem un kopējo attiecību laika posmu.)

Saprast sievieti vīrietis nespēj 

Agrāk domāju, ka mēs tikai mazliet atšķiramies, ka mums ir citādi ķermeņi un fizioloģiskās funkcijas. Tagad zinu, ka esam pilnīgi atšķirīgi –citādi domājam un jūtam, dzirdam un redzam, mums ir dažāda smaržu uztvere un ožas frekvences, mēs novecojam citādi, mūsu reproduktīvais vecums atšķiras divkārt (!). Vienu un to pašu situāciju mēs uztveram pilnīgi citādi, tāpat kā vārdus un lietas, nodarbes, darbības un rīcību. Mūsdienu valodā runājot, mums ir divas pilnīgi atšķirīgas operētājsistēmas, kuras viena otru nelasa, jo ir citāda datņu struktūra un kodējums, taču tās papildina viena otru un veido VIENU. 

Daudzus gadus man bija zināmi Mopasāna vārdi, ka “tad, kad vīrietis sapratīs, ka viņš sievieti nesaprot, viņš beidzot būs to sapratis”. Taču tikai pirms kāda laika atteicos no šīs vilinošās domas un vairs nemēģinu to darīt, skaidri apzinoties, ka saprast sievieti vīrietis nespēj un viņam tas nemaz nav jādara. Tāpat arī otrādi (!).Tomēr ir iespējams saprast attiecību noteikumus, kuri katrai pusei ir dažādi, bet, lai tos saprastu, tie jāzina. Runājot alegoriski, vieni ir lidotāji, otri – tehniķi. Vai arī– mēs esam kā motors un benzīns tam. Viens bez otra nevar, bet abiem ir pilnīgi citas funkcijas, ķīmiskais sastāvs, grafiks, prasības. Tātad mums ir jāievēro šie likumi, kas vīriešiem un sievietēm ir atšķirīgi. To vienādošana – noteikumu izlīdzināšana, pienākumu un tiesību atšķirību izdzēšana – ir lielākais mūsdienu Rietumu sabiedrības izmiršanas un sabrukšanas iemesls. Un vīrieša–sievietes attiecību nu jau hroniskās disharmonijas cēlonis. Noteikumi balstīti ne tikai uz rakstos minēto, bet arī uz mūsdienu zinātnieku pētījumiem, kuri tikai apstiprina dažādās pieejas un doktrīnas attiecībām, kuras jau sen izklāstītas hinduismā, budismā, kristietībā un islāmā. Taču to filozofija ir dažāda. Viena proponē attīstību un garīgos meklējumus nepiespiesti caur brīvību, kas tuvāka dabiskajai, cita – disciplīnu, kura veido noturību un attīsta garīgā plāksnē. Esmu pārliecināts, ka patiesība ir visur, un, sublimējot šīs teorijas, izklāstīšu savu redzējumu par attiecību baušļiem.

Vīriešiem

1. Ar sievietes atbalstu jāvirzās un jātuvinās Dievam, jāmeklē un jāstiprina saikne ar viņu.

2. Jāpelna un jānodrošina sieviete un ģimene ar visu nepieciešamo dzīvei. Vīrietim ir jāapdāvina, jānodrošina mājas drošība.

3. Draudzība vīrietim ar sievieti iespējama tikai radniecībā un/vai tad, kad sieviete nav precējusies/attiecībās ar kādu.

4. Vīrieša skaistums ir garīguma, vīrišķības, intelekta un finansiālās stabilitātes simbioze.

5. Vīrietim sieviete ir jādievina vai jāpamet (Remarks). Viņam tā jāgrib, nevis jāpieņem tāda, kāda viņa ir. Ja tā nav, viņš kaut ko nesaņem.

6. Vīrietim jāzina un jāciena sievietes prioritārā vēlme mīlēties, nevis nodarboties ar seksu. To piepilda ne tikai glāsti (skūpsti), bet arī maigi vārdi. Vīrietim jāmīl sieviete tā,lai viņa ar matraci visur staigātu viņam pakaļ.

7. 74% strādājošu un 92% nestrādājošu sieviešu sūkstās, ka viena no galvenajām problēmām attiecībās ir savstarpējo sarunu trūkums. Vīrieši mājās NERUNĀ. Tā kā neverbālā un verbālā komunikācijas nepieciešamība sievietēm ir trīskārt lielāka nekā vīriešiem, tas nozīmē, ka vīriešiem ir jāvelta laiks UZKLAUSĪŠANAI (nevis runāšanai). Tas nenozīmē, ka vīriešiem ir jāiesaistās dzirdētā apspriešanā.

8. Lai arī ģimene ir svarīgāka par karjeru, ja jāizvēlas starp būšanu ģimenē un tās nodrošināšanu, priekšroka ir tās nodrošināšanai.

9. Vīrietim jāaudzina dēli dzīvei starp vīriešiem un ar sievieti, bet meitas dzīvei starp vīriešiem un ar vīrieti.

Sievietēm

1.Draudzība ir iespējama tikai ar radinieku.

2.Sievietes skaistums ir viņas garīgajā un tikumiskajā tīrībā, intelektā, cieņā un rūpēs par savu ķermeni. Parasti visspilgtāk tās redzams acīs.
Sievietes svarīgākais uzdevums ir kalpot (tas nenozīmē būt kalponei, bet uzticamai un pakļāvīgai draudzenei) savam vīrietim, meklējot ceļu pie Dieva caur viņu, piepildīt ar shaktidievišķo mīlestības enerģiju (tās vīrietim nav). Sieviete rūpējas un silda pavardu, uztur mājas mieru un audzina bērnus. Tā ir viņas kalpošana jeb, kā pie mums saka, darbs. Finansiālu problēmu gadījumā sievietei vēl vairāk jāpastiprina mīlestība pret vīrieti, jādod vairāk enerģijas un/vai jāļauj to darīt vēl kādai. Tas sublimēsies materiālās labklājības augšanā.
Šeit citēšu kādu garīgu latviešu sievieti:Sieviete patiešām nav tikai "vīrieša labākais draugs", bet ja viņa tāda nav, tad visam pārējam ir nulles vērtība. 
3.Sieviete nedrīkst atteikt savam vīrietim mīlēšanos. Tas ir ļoti būtiski un svarīgi.

5. Sievietes karjera ir viņas vīra karjera. Viņas panākumi ir viņas vīra, ģimenes un bērnu panākumi. Sievietes darbs ārpus mājas faktiski ir noziegums.

6.Mātēm jāaudzina dēli dzīvei starp sievietēm un ar sievieti, bet meitas starp sievietēm un ar vīrieti.

Abiem

Par ideālo vecuma attiecību

Zinot to, ka vīrieša reproduktīvais vecums ir divkārt ilgāks nekā sievietei, bet seksuālā aktivitāte proporcionāli pretēja – ideālais pāris būtu 50 gadu vecs vīrietis un 15–30 gadu veca sieviete (šobrīd nerunāju par likumisko pusi) vai 30–40 gadu veca sieviete un 16–20 gadu vecs vīrietis. Tāpēc droši var teikt, ka attiecībās esošajiem ir jābūt vismaz 10 gadu starpībai (paskatieties uz pagājušā gadsimta pirmajā pusē un vēl agrāk dzīvojušu pāru piemēru). Savukārt viskvalitatīvākie un gudrākie bērni, pēc mūsdienu zinātnieku pētījumu rezultātiem, ir tad, kad tēvs ir aptuveni divas reizes vecāks nekā māte. Vienā vecumā faktiski nav iespējams ilgstoši harmoniski un pilnvērtīgi būt kopā. Secinājumus izdariet pašas.

Nevainība

Ir ļoti maz sieviešu, kas nav krāpušas savus vīrus. Vēl mazāk ir to, kuras to darījušas vienreiz. Ja var ticēt amerikāņu psihologu pētījumiem, starp tām, kas nav krāpušas nekad, 17 no 20 ir apprecējušās, būdamas nevainīgas.

Pilnvērtīgām attiecībām ļoti svarīgs ir nevainīgs sākums. Sievietēm, iespējams, tas pat ir svarīgāk nekā vīrietim, jo nerada precedentu – atkārtojumu –, kas pārtop pieradumā un neizsmeļ enerģētiski, informatīvi nesabojā. Ticiet man (daudzi piekritīs) – lai arī tas nav izskaidrojams, jaunavas var sajust, pat nezinot patiesību par viņām. Viņām ir citāda aura un cits mirdzums acīs.

Krāpšana

Bieži sievietes ir sašutušas, ka tas ir tikai vienā virzienā, bet tāda ir dabiskā enerģijas kārtība. Patiesībā vīrietim vajadzētu dzīvot ar divām sievietēm. Tas tikai vairotu viņa spēku un materiālo labklājību abām. Šī iemesla dēļ 100% sieviešu ir no dabas (potenciāli, latenti) biseksuālas. Vīrieši ne. 

Sievieti iztukšo katrs vīrietis, kas viņā bijis. Tieši tāpēc prostitūtas noveco daudz ātrāk nekā sievietes, kas ir uzticīgas.

Krāpšana (arī no vīrieša puses), tāpat kā meli, ir karmiski nelabvēlīgs nodarījums un dziļi iedragā attiecības, nolemj tās smagiem pārbaudījumiem, bet godīgas un sankcionētas attiecības vīrietim ar vairāk par vienu sievieti (ar partneres piekrišanu) var būt pat ļoti vēlamas, produktīvas un harmoniskas. Personīgi pazīstu kādu Latvijā preses uzmanību piesaistījušu ģimeni, kura izvēlējusies šādu modeli, un varu teikt tikai labāko par šiem cilvēkiem, viņu bērnu smaidiem un pavarda siltumu viņu mājā.

Un visbeidzot... Savdabīgs, bet drošs rādītājs tam, ka viss bijis kārtībā, ir laulāto vienlaicīga nāve vai sievai jāaiziet pirmajai. Indijā atraitnes ir zemākā cieņā par zemāko kastu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru